Pastry school of Athens
Pastry-education-knowledge-events

Απογειώστε τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας

Στη Luxor-patisserie pastry school of Athens  ξεκινάτε με πάθος και αγάπη να μαθαίνετε αν είστε ερασιτέχνης ή να εξελίσσετε τις γνώσεις σας και την τεχνική σας αν είστε επαγγελματίας.

Είμαστε πρόθυμοι να σας μάθουμε και να σας λύσουμε κάθε σας απορία σχετικά με την τέχνη που αγαπάμε. 

Σας παρέχουμε όλα τα γνωστικά εφόδια της ζαχαροπλαστικής τέχνης δίνοντάς σας ακριβή συνταγολόγια, οδηγίες παρασκευής και στησίματος.

Προσεχή σεμινάρια

French Macarons

19 Σεπτεμβρίου 2019

Μάθετε πώς μπορείτε να τελειοποιήσετε αυτές τις γαλλικές απολαύσεις σε αυτό το one day εργαστήριο.
Σχεδιάσαμε αυτή την τάξη για εσάς που δεν έχετε σχετική εμπειρία αλλά και για σας που θέλετε να τελειοποιήσετε ή να βρείτε νέες γεύσεις macarons.
Οι σεφ της σχολής θα εστιάσουν την προσοχή τους σε αυτές τις μικρές απολαύσεις κάνοντας πρώτα επίδειξη και μετά με την καθοδήγηση τους στη δική σας δημιουργική προσπάθεια!
Θα μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακές γαλλικές απολαύσεις, ιδανικές για κάθε πάρτι ή εκδήλωση.
Βήμα-βήμα θα σας καθοδηγήσουμε κάνοντας Γαλλικά Macarons , ακριβώς όπως κάνουν οι επαγγελματίες!
Οι σεφ θα σας εμπνεύσουν να αναπτύξετε τις γευστικές δεξιότητές σας σε αυτό το πρακτικό μάθημα καθώς θα δημιουργείτε αυτές τις μικρές αγαπημένες γαλλικές απολαύσεις !
Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Ε Σ Μ Α Θ Η Μ Α Τ Ο Σ
🔹Μacarons σε τρεις διαφορετικούς χρωματισμούς
🔹 Νέες γεύσεις :
👌 Ganache μελιού με 2 σοκολάτες,
👌 κρέμα με πάστα αμυγδάλου και yuzu,
👌 Αχλάδι , καραμέλα, σιρόπι αχλάδι.
🔹Ημερομηνία μαθήματος : 19/9
🔹Ώρα έναρξης : 10 π.μ. (παρακαλούμε να είστε 15 λεπτά νωρίτερα στην αίθουσα )
🔹Διάρκεια μαθήματος : 10 π.μ. - 4 μ.μ.
Παροχές
✔ Συνταγολόγιο με όλες τις λεπτομέρειες
✔ Πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίου
✔ Ποδιά υφασμάτινη , κεντημένη με το λογότυπο της Σχολής
✔ Macarons που θα παραλάβετε φεύγοντας
All day coffee station , εμφιαλωμένο νερό, χυμό, ελαφρύ γεύμα.
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία και κρατήσεις : luxorpatisserie@yahoo.gr και στο 📞 210 95 73 004

Παιδική Τούρτα - Squirrel Home

21 Σεπτεμβρίου 2019

Τούρτα παιδική βγαλμένη από παραμύθι με την Cake Designer Ρουμπίνι Διαμαντοπούλου.
Έχοντας στο πλευρό σας την ταλαντούχα instructor θα μάθετε πως να σχεδιάσετε και να πραγματοποιήσετε μια Τούρτα από την αρχή μέχρι το τελευταίο φινίρισμα .
Σκοπός του μαθήματος είναι να σας διδάξει τις βασικές αρχές παρασκευής και διακόσμησης των κέικ.
🔹Με τι θα ασχοληθούμε στο μάθημα:
✔Παρασκευή, ψήσιμο και τεμαχισμός ενός Vanilla sponge cake σε λεπτές φέτες
✔Παρασκευή και ενσωμάτωση βουτυρόκρεμας σε επίπεδα
✔Παρασκευή , διαχείριση και ενσωμάτωση μαρμελάδας κόκκινων φρούτων
✔Παρασκευή και διαχείριση Chocolate ganache για τέλειο φινίρισμα
✔Χρήση, χρωματισμός και διαχείριση ζαχαρόπαστας και πάστα μοντελισμού
✔Σχεδιασμός κορμού δέντρου με ζαχαρόπαστα
✔Σχεδιασμός και δημιουργία από 3 φιγούρες Σκίουρους, μανιτάρια, φύλλα, καρποί.
✔Διαχείριση τελικής εικόνας.
🔹Το μάθημα περιλαμβάνει :
✔ Όλα τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά
✔Ποδιά υφασμάτινη με κεντημένο λογότυπο της σχολής
✔Συνταγολόγιο με λεπτομέρειες
✔Πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίου
✔ Τούρτα που έχετε παρασκευάσει και διακοσμήσει εσείς σε ειδικό κουτί μεταφοράς.
✔ Φωτογραφικό αρχείο
✔Καφές, αναψυκτικό, χυμό, εμφιαλωμένο νερό, snack
✔Lunch stationΤο μάθημα θα γίνει το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου , στις 10:00 π.μ. έως 16 : 00 μ.μ. περίπου.
Παρακαλούμε για την προσέλευση σας 15 λεπτά νωρίτερα .
Διεύθυνση σχολής :
Luxor Patisserie
Pastry School of Athens
Θεσσαλονίκης 98Α και Πάτμου, Μοσχάτο - Αθήνα , Τ.Κ 18345
📞210 9573004
Για κρατήσεις θέσεων : luxorpatisserie@yahoo.gr & 210 9573004

Hans Ovando

4-6 Οκτωβρίου 2019


Hans Ovando Pastry Chef, νέος εγκατέλειψε την μητρική του χώρα Χιλή και εγκαταστάθηκε στην Ισπανία. Δούλεψε και εκπαιδεύτηκε σε πασίγνωστους χώρους και σπουδαίους chef της χώρας. Ο Hans Ovando μαθαίνει γρήγορα, πολύ γρήγορα. Η πρόοδος του είναι λαμπρή. Λίγοι επαγγελματίες έχουν προχωρήσει τόσο πολύ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Πλέον οι επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη.
◇Κερδίζει τον τίτλο του καλύτερου Artisan Chocolatie Ισπανίας
◇Πρωταθλητής World Chocolate Masters Ισπανίας
◇Κάτοχος βραβείων από το πρωτάθλημα WCM στο Παρίσι.
Η εργατικότητα του και το πάθος του δεν άφησαν περιθώρια για τίποτε άλλο εκτός από την επιτυχία .
Σήμερα είναι αρχηγός στη νέα σχολή που συστάθηκε, been pastry school στη Ισπανία και παραδίδει μαθήματα ανά τον κόσμο.

Μεγάλη και παντοτινή του αγάπη όπως λέει και ο ίδιος , από όλο το φάσμα της ζαχαροπλαστικής είναι οι ζύμες.
Αυτή την αγάπη του θα μοιραστεί μαζί μας και δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν τόσο νόστιμα croissants και danish pastry.
Προλαβαίνετε ακόμη να κλείσετε θέση για 4 έως 6 Οκτωβρίου 2019. Το πρόγραμμα θα είναι τριήμερο.

Three cakes

10 Οκτωβρίου 2019

Τρία νέα εκπληκτικά σε νοστιμιά γλυκά στο ολοκαίνουργιο πρόγραμμα της σχολής. Τούρτα καρυδόπιτα, παντρεύει την κλασσική ελληνική με την γαλλική ζαχαροπλαστική . Τούρτα riz au lait, ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα με πολύ ανάλαφρες υφές. Τάρτα Pistachio - fraise θα σας μαγέψει για το συνδυασμό και τη γεύση.

Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Ε Σ Μ Α Θ Η Μ Α Τ Ο Σ
🔹 Νέες γεύσεις
🔹Ημερομηνία μαθήματος : 10/10
🔹Ώρα έναρξης : 10 π.μ. (παρακαλούμε να είστε 15 λεπτά νωρίτερα στην αίθουσα )
🔹Διάρκεια μαθήματος : 10 π.μ. - 4 μ.μ.
Παροχές
✔ Συνταγολόγιο με όλες τις λεπτομέρειες
✔ Πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίου
All day coffee station , εμφιαλωμένο νερό, χυμό, ελαφρύ γεύμα.
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία και κρατήσεις : luxorpatisserie@yahoo.gr και στο 📞 210 95 73 004

Special Rustic Faultline Cake

13 Οκτωβρίου 2019

Η Pastry Chef Γεωργία Μιμηγιάννη έρχεται τον Οκτώβριο με ένα πλούσιο σεμινάριο
Ως εκπαιδεύτρια θα εξερευνήσετε μαζί της όλα όσα έχει να προσφέρει ο κόσμος της διακόσμησης κέικ .
Μαζί της θα δουλέψετε τη δημοφιλή τεχνική faultline σε πραγματική τούρτα καθώς και άλλες δημοφιλείς δεξιότητές διακόσμησης τούρτας χρησιμοποιώντας μέσα όπως το fondant, gumpaste, royal icing, buttercream, καραμέλα, ζύμη για μπισκότα, καραμέλα, μαρέγκες.Και οι συνταγές της εκπληκτικά νόστιμες
🔹Πώς θα διεξαχθεί το μάθημα
Παράλληλα με την εκπαιδεύτρια και βήμα βήμα θα δουλέψετε με τη δική σας τούρτα όλες τις παρασκευές ώστε να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα στην τελική σας τούρτα .
🔹Τι θα διδαχθείτε
✔Παρασκευή και ψήσιμο αφράτο ροζ κέικ
✔Παρασκευή buttercream, trimming cake
✔Χρωματισμός buttercream
✔ Buttercream coating και δημιουργία faultline effect
✔Χρωματισμός και χρήση fondant
✔Παρασκευή και ψήσιμο ζύμης μπισκότων
✔Παρασκευή και ψήσιμο merinque
✔Παρασκευή , χρωματισμός και χρήση royal icing πάνω στα μπισκότα
✔Παρασκευή καραμέλας για γλειφιτζούρια
✔Dripping effect και χρωματισμό
✔Χρωματισμός ρήγματος
🔹Τι περιλαμβάνει το μάθημα
✔Όλα τα υλικά και εργαλεία
✔Συνταγολόγιο με λεπτομέρειες και extra πληροφορίες
✔Ποδια υφασμάτινη με κεντημένο λογότυπο της σχολής
✔Πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίου
✔Καφές, αναψυκτικό , χυμό , εμφιαλωμένο νερό , snack
✔ Wi-fi
✔ Lunch station
✔Τούρτα ολοκληρωμένη σε κουτί μεταφοράς🔹Πληροφορίες σεμιναρίου
Κυριακή 13 Οκτωβρίου
10:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ. περίπου
Παρακαλούμε η προσέλευση να γίνει 15 λεπτά νωρίτερα🔹Διεύθυνση σχολής
Θεσσαλονίκης 98Α και Πάτμου , Μοσχάτο - Αθήνα , ΤΚ 18345
📞210 9573004
Κρατήσεις θέσεων
luxorpatisserie@yahoo.gr

Angelo Musa

18-19-20 Οκτωβρίου 2019

Το πρόγραμμα ζαχαροπλαστικής του Executive Pastry Chef στο πολυτελές παριζιάνικο ξενοδοχείο Plaza Athénée, Angelo Musa παρουσιάζει μερικές από τις αγαπημένες του συνταγές καθώς και τις τελευταίες του γλυκές δημιουργίες.Καθένα από τα masterclass του δημιουργείται και κοσμείται με στόχο να καυχηθεί το εύρος της γαλλικής ζαχαροπλαστικής.Από τα κέικ, τα ταρτάκια και ζύμες choux, σκοπό έχουν να ανακαλύψτε και εμβαθύνετε τις ικανότητές σας.

Κέρδισε προνόμια κάνοντας την εγγραφή σου νωρίς.
https:// www.luxorpatisserie.gr